Categorieën
Business development Klantenbeheer

Partnership van KnowtoGrow met AlignCoaching

Bij onze contacten met klanten botsen wij geregeld op de vraag van kantoren of individuele advocaten of wij hen kunnen ondersteunen bij hun Business Development activiteiten. Wij zijn de eersten om te stellen dat marketing geen doel op zich is, maar een middel om cliënten te werven of te behouden. De vraag om een stap verder te gaan en onze klanten te ondersteunen bij het converteren van leads in opdrachten is dan ook logisch.

Marketing en Business Development zijn verwante maar onderscheiden vakgebieden.

Bij KnowtoGrow zijn wij echter marketeers. Dat is ons vak en dat kunnen wij. Wij bouwen sterke merken en generen “leads” door middel van inbound of outbound marketingactiviteiten. Maar voor het omzetten van een lead in een opdracht is er bijna steeds nood aan een persoonlijk contact tussen de advocaat en de potentiële cliënt.

Business Development
Anne-Laure Losseau

De advocaten daarbij begeleiden zodanig dat zij effectiever zijn in hun contacten vraagt andere skills. Skills en ervaring waarover wij bij KnowToGrow te weinig beschikken om een professionele ondersteuning te garanderen

Om toch aan de logische vraag van onze klanten-advocaten te beantwoorden hebben wij aan Anne-Laure Losseau van Align Coaching voorgesteld om een partnership aan te gaan. Samenwerking die met deze aankondiging officieel van start gaat.

De weg naar het partnerschap loopt via Business Development

“Business development” is bijna steeds de enige weg om vennoot te worden. Om door te groeien wordt er van de meeste advocaten en juridische beroepsbeoefenaars verwacht dat zij vroeg of laat gaan “netwerken” en nieuwe opdrachten binnen halen.

Niet iedereen is daarbij een “natural”. Maar “verkopen” en “netwerken” kan men leren, juist zoals alle andere skills. Echter niet ex-cathedra. Hands-on training en coaching zijn de enige methodes die tot resultaat leiden.

Professionele coaching in de advocatuur

Anne-Laure is een geaccrediteerde en ervaren business coach. Zelf (fiscaal)advocaat geweest zijnde is zij ideaal geplaatst om de jongere medewerkers te begeleiden op hun weg naar het partnership. Of om de efficiëntie op gebied van netwerking en business development van de vennoten naar een hoger niveau te tillen.

Deze post is ook beschikbaar in: FR

Door Ben Houdmont

Ben was jarenlang actief op managementniveau bij o.m. Wolters Kluwer (België en Spanje) en Larcier-DeBoeck, steeds met de focus op product/marktontwikkeling en marketing. Bij KnowToGrow is zijn ervaring als CEO, juridisch uitgever en marketingmanager de basis voor de ontwikkeling van innovatieve content-marketing strategieën. De laatste jaren was Ben actief als uitgever van Artsenkrant maar met KnowToGrow sluit hij opnieuw aan bij zijn juridische opleiding (UA en KUL) en zijn managementopleiding aan de Vlerick Business school.