Categorieën
Uncategorized

Wat zeggen uw cliënten niet #tegendebakker ?

Soms wordt er erg veel verwacht van een ondernemer. Vooral wanneer de ondernemer een dienstverlener is, unieke producten verkoopt of alles op maat maakt, zoals advocaten. Kopers, vaak zelf ook ondernemers, uit een andere branche, begrijpen het probleem vaak niet. Waarom moet iets zo duur zijn of waarom duurt het zo lang om iets te leveren? Op Twitter daarom nu de hashtag #tegendebakker. Want, zou je dit in dezelfde situatie tegen de bakker zeggen?

“Komt u voor ons een bakdemonstratie geven? De luisteraars komen uit heel Nederland. Het is echt uw doelgroep. Het is voor mensen met een laag inkomen, dus we kunnen u niet voor de presentatie betalen.” #tegendebakker

Zo begon het

Ik wil de hashtag #tegendebakker lanceren. Dingen die opdrachtgevers wel tegen hun freelancers zeggen, maar niet #tegendebakker.

— Franka Hummels (@frankahummels) December 14, 2015

Voor advocaten

//platform.twitter.com/widgets.js

“Kunt u voor mij een brood bakken, zonder gluten, met tarwe en zonder calorieën. Daar heeft u vast een standaard recept voor” #tegendebakker

— Charlotte Meindersma (@CharlottesLaw) December 14, 2015

//platform.twitter.com/widgets.js

Je hebt toch wel gewoon een basisbrood op de plank liggen dat je me kunt geven? #tegendebakker https://t.co/4zrukiPIw8

— Wilma vd Meerakker (@WilmaLegalTech) December 14, 2015

 

Meer herkenbare #tegendebakker opmerkingen op Legalcoffee

Als u ook zulke herkenbare opmerkingen krijgt kan u deze hieronder delen met uw confraters.

Door Ben Houdmont

Ben was jarenlang actief op managementniveau bij o.m. Wolters Kluwer (België en Spanje) en Larcier-DeBoeck, steeds met de focus op product/marktontwikkeling en marketing. Bij KnowToGrow is zijn ervaring als CEO, juridisch uitgever en marketingmanager de basis voor de ontwikkeling van innovatieve content-marketing strategieën. De laatste jaren was Ben actief als uitgever van Artsenkrant maar met KnowToGrow sluit hij opnieuw aan bij zijn juridische opleiding (UA en KUL) en zijn managementopleiding aan de Vlerick Business school.